Jacob's Wiel

.

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

  • 2 personen

Omschrijving

Jacob's Wiel is een ruime tweepersoonshut in de Alblasserwaard, in de buurt van Bleskensgraaf. De hut ligt direct aan een natuurlijke plas die wordt omringd door een dunne rij bomen en struiken. Aan het water is een ijsvogelwand geplaatst, deze is vanuit de hut te zien.
Het wiel is omgeven door weilandpercelen en sloten.
Doelsoorten bij deze hut zijn naast de gebruikelijke soorten de ijsvogel, de buizerd en verschillende soorten water- en weidevogels.

Vanuit de hut gefotografeerde vogels tot nu toe (bijgewerkt 13/04/24): meerkoet, waterhoen, wilde eend, parkeend, aalscholver, blauwe reiger, koolmees, pimpelmees, roodborst, winterkoning, putter, sijs, sperwer, buizerd, ekster, houtduif, vink, knobbelzwaan, tjiftjaf, grauwe gans, ijsvogel.

De kosten voor het huren van de hut zijn:
o 01/03 – 31/12 2024: € 75,- per dag

• De hut is geschikt voor twee personen, er staan twee bureaustoelen.
• U fotografeert vanaf een vensterbank, door camouflagedoek onder een strook spiegelglas.
• In de hut zijn twee grondstatieven (MDJ Fotografie) aanwezig (zonder schommelkop, een statief- of schommelkop dient u zelf mee te nemen). Ook is er een rijstzak aanwezig.
• Lenzen vanaf 300 mm zijn geschikt bij deze hut. Om wat verder weg om de waterplas te fotograferen zijn lenzen van 500-600 mm handig.
• Er worden alleen levende meelwormen gevoerd bij de hut.
• Er is geen elektriciteit in de hut aanwezig.
• Er mag gefotografeerd worden vanaf zonsopgang tot uiterlijk 18.00 uur ’s avonds.
• De loopafstand van de auto tot aan de hut is circa 300 meter. De wandeling gaat door een weiland, halverwege ligt een trekpont waarmee een sloot wordt overgestoken. De sloot is circa 50 meter breed.

Beschikbaarheid wordt geladen
- persoon personen
totaal

Beoordelingen

Gasten zeggen het volgende:

Gerrit Goede

maart 2024

Hele mooie hut en setting

RC de Heer

maart 2024

Goede hut. Voldoende licht op de setting. Mis alleen de mogelijkheid om zittend een goed overzicht over de plas te hebben. Geven van lokvoer is enigzins beperkt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ook is er geen mogelijkheid om de setting ietwat naar eigen hand te zetten, maar dat is wat mij betreft geen probleem en levert meer natuurlijke foto's op.

Jennes van het Einde

maart 2024

De hut en de locatie zijn mooi. Helaas weinig vogels gezien.

STAN

maart 2024

De locatie is prima en de hut top, alleen lieten de vogels het afweten. Dat is dan jammer!

Eveline van der Perk

maart 2024

Mooie hut (waren van de weidevogelhut al gewend). Vensterbank is best hoog en diep waardoor ik als 1.70 dame veel heb gestaan om te kunnen kijken. Ben erg benieuwd of grotere vogels (ganzen, zwanen, reigers, aalscholvers) als alles vol groen zit nog bij de wiel kunnen komen nu overal bomen staan. Er is geen vliegroute meer voor ze. Ik was blij dat ik mijn 600 mm lens bij me had. Mij moeder had haar 400 mm lens en die kwam voor de bomen echt te kort terwijl tijdens onze dag daar juist de actie was.

wim geyskens

maart 2024

Vol spanning uitgekeken naar de eerste sessie in de nieuwe hut. Unieke opzet en locatie. Mooie resultaten op foto en ongetwijfeld een hut met veel potentie. Zeker voor herhaling vatbaar.

.

Jacob's Wiel

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

Datum:

Totaalprijs:

Incl. btw

6 beoordelingen

Reserveren duurt slechts 2 minuten.