Jacob's Wiel

.

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

  • 2 personen

Omschrijving

Jacob's Wiel is een ruime tweepersoonshut in de Alblasserwaard, in de buurt van Bleskensgraaf. De hut ligt direct aan een natuurlijke plas die wordt omringd door een dunne rij bomen en struiken. Aan het water is een ijsvogelwand geplaatst, deze is vanuit de hut te zien.
Het wiel is omgeven door weilandpercelen en sloten.
Doelsoorten bij deze hut zijn naast de gebruikelijke soorten de ijsvogel, de buizerd en verschillende soorten water- en weidevogels.

Vanuit de hut gefotografeerde vogels tot nu toe (bijgewerkt 13/07/24): meerkoet, waterhoen, wilde eend, parkeend, aalscholver, blauwe reiger, koolmees, pimpelmees, roodborst, winterkoning, putter, sijs, sperwer, buizerd, ekster, houtduif, holenduif, vink, knobbelzwaan, tjiftjaf, grauwe gans, ijsvogel, grote bonte specht, kauw, krakeend, bergeend, lepelaar, staartmees, grote gele kwikstaart, visdief, spotvogel, rietzanger, groenling.

De kosten voor het huren van de hut zijn:
o 01/03 – 31/12 2024: € 75,- per dag

• De hut is geschikt voor twee personen, er staan twee bureaustoelen.
• U fotografeert vanaf een vensterbank, door camouflagedoek onder een strook spiegelglas.
• In de hut zijn twee grondstatieven (MDJ Fotografie) aanwezig (zonder schommelkop, een statief- of schommelkop dient u zelf mee te nemen). Ook is er een rijstzak aanwezig.
• Lenzen vanaf 300 mm zijn geschikt bij deze hut. Om wat verder weg om de waterplas te fotograferen zijn lenzen van 500-600 mm handig.
• Er worden levende meelwormen en gepelde zonnepitten gevoerd bij de hut.
• Er is geen elektriciteit in de hut aanwezig.
• Er mag gefotografeerd worden vanaf zonsopgang tot uiterlijk 18.00 uur ’s avonds.
• De totale afstand van de auto tot aan de hut is 300 meter. De wandeling gaat door een weiland, na ruim 200 meter ligt er een trekpont waarmee een sloot wordt overgestoken. De sloot is circa 50 meter breed. Na de oversteek is het nog enkele meters tot aan de hut.

Beschikbaarheid wordt geladen

Beoordelingen

Gasten zeggen het volgende:

Arjen

juni 2024

Huisje is echt prima en leuk afgelegen. Helaas niet in een bos, zodat je bv een rondje kan lopen door het bos. Je zit dus soort vast aan huisje en de dieren die langs vliegen. Helaas voor ons alleen een koolmees, specht, waterhoen en meerkoet, maar daar kan de hut niet veel aan doen. Rest prima verzorgt.

Desiree ten Hake

mei 2024

Superschone en ruime degelijk gemaakte hut en mooi gelegen. Trekpontje erheen is mooi stabiel en eigenlijk wel uniek. Fijn dat je niet het schoenen binnen mag. Scheelt ook schoonmaken. Goed contact. Parkeren is prima. Voeren ging goed met de zelfgemaakte lepel. Misschien proberen meer voer mogelijkheden op te hangen of in het water te plaatsen maar erg lastig met het water voor de hut. Misschien een klein steigertje naar een voerpunt rechts? Ik bedenk maar wat hoor.. Hopelijk gaan de ijsvogels broeden aan de plek zal het niet liggen die is prima!

Pim van de Laak

mei 2024

Mooie hut, maar de plek moet nog groeien qua vogels. Geen bijzondere vogels gezien voor de hut. Zal ook met het jaargetijde te maken hebben

Elise Verbaan

mei 2024

Mooie hut. De setting is mooi, netjes verzorgd en je hebt prachtig licht. Om de hut te bereiken moet je met een trek-pontje; helemaal leuk!

Dick Vogel

april 2024

Prima hut en setting maar dat waarvoor je een fotohut boekt ontbrak vrijwel: de vogels! Alleen soorten gezien die je vrijwel overal kunt tegenkomen en dan ook nog maar zo af en toe. Mijn beoordelingscijfer valt hierdoor wat lager uit dan de hut en de inspanningen die geleverd zijn om er wat moois van te maken misschien wel verdienen. Vond het 'boottochtje' naar en van de hut wel grappig!

Gerrit Goede

maart 2024

Hele mooie hut en setting

RC de Heer

maart 2024

Goede hut. Voldoende licht op de setting. Mis alleen de mogelijkheid om zittend een goed overzicht over de plas te hebben. Geven van lokvoer is enigzins beperkt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ook is er geen mogelijkheid om de setting ietwat naar eigen hand te zetten, maar dat is wat mij betreft geen probleem en levert meer natuurlijke foto's op.

Jennes van het Einde

maart 2024

De hut en de locatie zijn mooi. Helaas weinig vogels gezien.

STAN

maart 2024

De locatie is prima en de hut top, alleen lieten de vogels het afweten. Dat is dan jammer!

Eveline van der Perk

maart 2024

Mooie hut (waren van de weidevogelhut al gewend). Vensterbank is best hoog en diep waardoor ik als 1.70 dame veel heb gestaan om te kunnen kijken. Ben erg benieuwd of grotere vogels (ganzen, zwanen, reigers, aalscholvers) als alles vol groen zit nog bij de wiel kunnen komen nu overal bomen staan. Er is geen vliegroute meer voor ze. Ik was blij dat ik mijn 600 mm lens bij me had. Mij moeder had haar 400 mm lens en die kwam voor de bomen echt te kort terwijl tijdens onze dag daar juist de actie was.

wim geyskens

maart 2024

Vol spanning uitgekeken naar de eerste sessie in de nieuwe hut. Unieke opzet en locatie. Mooie resultaten op foto en ongetwijfeld een hut met veel potentie. Zeker voor herhaling vatbaar.

.

Jacob's Wiel

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

Datum:

Totaalprijs:

Incl. btw

11 beoordelingen

Reserveren duurt slechts 2 minuten.

- persoon personen
totaal