WeidevogelHuijs Alblasserwaard

Ruime tweepersoonshut in de Alblasserwaard

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

  • 2 personen

Omschrijving

Het WeidevogelHuijs is een ruime tweepersoonshut in de Alblasserwaard, in de buurt van Bleskensgraaf. De hut ligt in een weiland en is omgeven door grote broed- en rustgebieden van vele steltlopers zoals de grutto en tureluur. Dit zijn dan ook doelsoorten van deze hut, maar uiteraard ook allerlei andere soorten zoals de kievit, scholekster, kluut, veldleeuwerik, graspieper, tapuit, witte- en gele kwikstaart, spreeuwen, torenvalk enzovoorts.

De kosten voor het huren van de hut zijn:

o 01/03 – 31/03: € 65,- per dag

o 01/04 – 14/06: € 80,- per dag

o 15/06 – 31/10: € 65,- per dag

• De hut is geschikt voor twee personen, er staan twee bureaustoelen.

• U fotografeert vanaf een vensterbank, door camouflagedoek onder een strook spiegelglas.

• In de hut zijn twee grondstatieven (MDJ Fotografie) aanwezig (zonder schommelkop, een statiefkop of schommelkop dient u zelf mee te nemen).

• Er is geen elektriciteit en verwarming in de hut aanwezig.

• We maken géén gebruik van prooidieren. Ook gewoon vogelvoer wordt niet gebruikt.

• Er mag gefotografeerd worden vanaf zonsopgang tot uiterlijk 18.00 uur ’s avonds.

• De loopafstand van de auto tot aan de hut is 500 meter.

Beschikbaarheid wordt geladen
- persoon personen
totaal

Beoordelingen

Gasten zeggen het volgende:

Hans Vonk

september 2022

Uitstekende fotohut op een hele mooie locatie. Nette hut met prima voorzieningen zoals gronsplaten en verhogingen voor op de luxe bureaustoelen. Ook is er een rijstzak aanwezig. Ook alle informatie vanuit Cees verloopt altijd vlekkeloos.

Theo Nibbeling

augustus 2022

Weinig vogels deze dag op de setting, s'morgens veel vogels in de weide. S'middags rustig. Toch nieuwsgierig geworden gaan a.s.dinsdag nogmaals

Harm Simons

juli 2022

Ik vond het een mooie locatie waar zeker potentie in zit, mooie achtergronden, goed licht en een leuke plas, toen ik er was, was het erg rustig en ben naar drie half uur weggegaan. Als tips zou ik mee willen geven het raam om te kijken zit vrij hoog, vanaf je stoel kan je er zittend niet doorheen kijken, alleen door het camouflage kijken is ook niet optimaal, dus nu was je continu aan het wisselen tussen staan en zitten. De valk kast is op dit moment door de bloemen / bossage ook bijna niet te zien vanuit de hut, je hoort de valkjes wel maar heb geen zicht op wat ze doen, tevens vond ik het groen ook aan de hogen kant bij het hekje, zeker kleine vogels zijn hierdoor moeilijk zichtbaar en of scherp te krijgen. Ik weet niet of er veel weide vogels waren van het voorjaar op het akker en voor de hut maar als dat zo was zo ik wel overwegen om de hut nog eens in die periode te huren.

Andre Pen

juli 2022

Mooie hut, stukje lopen door land. Niet voor iedereen gemakkelijk. Vijver is groot voor een hut. Vandaar weidevogelhut. Maar de kleinere vogels zijn daarom wel verder weg. De stoelen prima, had alleen wat moeite met de hoogte van glas. Ten opzichte van je camera is dit naar mijn mening wat hoog. Ik keek vaak langs m’n camera door het gaas doek ..

Christina Wassink

juli 2022

Mooie hut. Helaas is de opening niet groot genoeg voor een 500mm lens met schommelkop. Het past niet wat erg jammer is. Er lag maar 1 beanbag dus we moesten wat creatief zijn. Helaas weinig soorten en het wat erg stil/rustig.

Greta Giezen

juli 2022

Echt genieten van de natuur in het weiland. Comfortabele hut.

Herre Lippes

juni 2022

Erg mooie hut, (schoenen uit), luxe stoelen. Goede vijver, diverse weide vogels. Tureluur en plevier. Reigers op afstand.

Martin Wessel

juni 2022

Mooie hut. Goede locatie met leuk poeltje voor de hut.

Frits Schulte

juni 2022

De hut was op deze dag wat lastiger te bereiken doordat het lange gras in de vroege ochtend kletsnat was. Dat betekende een natte broek gedurende een deel vd dag. De hut is erg netjes en voorzien van grondplaten tbv schommelkoppen. Je fotografeert door openingen met camouflagenetten. Je zit vrij laag waardoor je niet door het spiegelglas daarboven kunt kijken en het zicht daardoor beperkt is. Ook de begroeiing aan de zijkanten beperkt enigszins het zicht. Er kwamen niet veel vogels rondom de kunstmatige plas, meeste leven was iets verder dus meer mm’s is wenselijk. Wat helaas de rust erg verstoorde was het feit, dat er een paar uur lang gras werd gemaaid op de percelen ernaast en de meeste vogels om die reden vertrokken. We zijn daarom wat eerder weggegaan.

Ronald vanTwiller

juni 2022

Mooie nette hut. Geweldige setting met voldoende licht. Beheerder zorgt goed voor de plek.

Stan van der Meel

juni 2022

Weer een fijn bezoek aan het Vogelhuijs. De hopen klei waren geëgaliseerd en dat gaf een mooie doorkijk de polder in. De begroeiing wordt voller maar beperkt wel het zicht als je links zit en naar de linkerkant wilt fotograferen. De torenvalkkast is niet meer te zien. De variëteit aan vogels neemt toe en dat is een goed teken. Een hoopvolle ontwikkeling voor de toekomst.

Astrud

mei 2022

Wat een geweldig mooie en schone hut. Leuke soorten waar te nemen. Een aanrader voor het spotten van weidevogels

Tineke

mei 2022

Mooie, comfortabele hut. Heerlijke stoelen. Veel licht dus geen hoger ISO. Lekker ruim

margriet kersbergen

mei 2022

echt een super leuke ervaring weer heel wat anders dan een hut in het bos en voor ons lekker dichtbij. zeker voor herhaling vatbaar

Bart-Jan

mei 2022

Prima verzorgde hut. Aanbod vogels wel afhankelijk van omstandigheden.

Jennes van het Einde

april 2022

Mooie hut, mooie locatie. Vele mooie soorten gezien, oa tureluur en grutto, aanrader.

Els Arens

april 2022

Een heel mooie hut, lekkere stoelen, comfortabel.

Helma Hoek

april 2022

Een heel gave locatie, rustig, weids, de vogels ontdekken de waterplas en sommige zitten verder. Echt een aanrader.

Stan van der Meel

april 2022

Een mooie nieuwe hut midden in het weiland waar wij, ondanks het slechte weer, heel wat soorten hebben gezien en mooi kunnen fotograferen(zie FB) Als rond de vijver de planten wat gaan groeien zullen er zeker meer sporten opaf komen. Het is een hut met een belofte.

Bert Arons

maart 2022

Heerlijk om er zo’n weiland locatie bij te hebben! Goed vindbaar, dichtbij parkeren, prachtige zonsopgang. Hut is sober maar ruim en goed geïsoleerd. Als je gaat met de verwachting ‘allemaal vogels voor de hut’ kan het tegenvallen. De vogels komen nog in beperkte mate en met vlagen. Als je gaat om te genieten van helemaal links tot helemaal rechts, kom je ogen en oren tekort. Wat een leven! De luikjes krijgen naast alle plussen een minnetje. Schommelkop draait al snel tegen het hout aan. Je scope om te fotograferen is daardoor beperkt. Zowel van links naar rechts als van boven naar beneden. Ik zou iedereen dus een rijstzak adviseren. De locatie is in opbouw maar naar mijn mening veelbelovend. En dat wordt bevestigd als je ineens de blauwborst op het hek ziet zitten. Deze mooie plek zou nog meer vogels trekken met een beschermende rietkraag. Mijn tip zou zijn, zorg vooral dat je ook het weiland in kan blijven kijken.

Cor Kruijf

maart 2022

Genoten in de weidevogelhut, mooie soorten en een privé show van de Tureluurs

Ruime tweepersoonshut in de Alblasserwaard

WeidevogelHuijs Alblasserwaard

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

Datum:

Totaalprijs:

21 beoordelingen

Reserveren duurt slechts 2 minuten.