BosvogelHuijs Garderen

3-persoons vogelhut in omgeving Garderen

Garderen, Gelderland, Nederland

  • 3 personen

Omschrijving

Het BosvogelHuijs is een ruime driepersoons hut in de omgeving van Garderen, op de Veluwe. De hut ligt in een omgeving met afwisselende biotopen, waardoor er een divers aanbod van vogels is. Maar ook zoogdieren als eekhoorn, edelhert, ree, zwijn, das en vos leven hier en kunnen voor de hut verschijnen.

Op dit moment (16/10/21) zijn de volgende soorten voor de hut gezien: koolmees, pimpelmees, zwarte mees, kuifmees, glanskop, matkop, (witkop)staartmees, kruisbek, vink, keep, goudvink, appelvink, sijs, kleine barmsijs, boomklever, boomkruiper, heggenmus, gaai, grote bonte specht, middelste bonte specht, kleine bonte specht, zwarte specht, bonte vliegenvanger, grauwe vliegenvanger, boompieper, graspieper, winterkoning, goudhaan, geelgors, putter, groenling, roodborst, zwartkop, merel, koperwiek, zanglijster, grote lijster, spreeuw, tjiftjaf, fitis, fluiter, tuinfluiter, bosrietzanger, houtduif, tortel, grote gele kwikstaart, witte kwikstaart, ijsvogel, blauwe reiger, kraai, raaf, buizerd, sperwer, havik, eekhoorn, haas, das en ree.

De kosten voor het huren van de hut zijn:

o Winterperiode (01/10-31/03): € 60,- per dag

o Zomerperiode (01/04-30/09): € 65,- per dag

• De hut is geschikt voor drie personen. Er staan drie comfortabele (tuin)stoelen.

• U fotografeert vanaf een vensterbank, door camouflagedoek onder een strook spiegelglas.

• Lenzen met een bereik van 300-400 mm zijn goed bruikbaar bij deze hut.

• In de hut zijn twee grondstatieven (MDJ Fotografie) en twee rijstzakken (Stealth-gear Extreme Flat Bean Bag Forest Green) aanwezig.

• Er is geen elektriciteit en verwarming in de hut aanwezig.

• We maken géén gebruik van prooidieren.

• Vogelvoer is aanwezig (vet, zaad en gedroogde meelwormen).

• Er mag gefotografeerd worden vanaf zonsopgang tot uiterlijk 18.00 uur ’s avonds.

• De loopafstand van de auto tot aan de hut is circa 150 meter.

Beoordelingen

Gasten zeggen het volgende:

Ronald Gout
mei 2022

Heel goed, wellicht naast de bezem een stoffer en blik om de vloer beter van ingelopen vuil te kunnen ontdoen

Rob Bakker
mei 2022

In de hut en er buiten alles prima, alleen jammer dat aan de linker kant het mos gedeeltelijk weg is en men de folie ziet en er weinig water in de bak zit. Ik heb er zelf een jerrycan water in gedaan.

Bert den Uijl
mei 2022

Een heerlijke dag in het vogelhuijs gehad. De hele tijd alleen vogelgeluiden en een mooie variatie te fotograferen vogels

Marcel de Bruin
mei 2022

Fraaie hut ! Aanvankelijk was het even zoeken naar de hut want het hek zoals in de omschrijving valt niet erg op. Als je doorloopt (wat we dus deden) ligt er nog zo'n hek en daar kun je dus ook linksaf een oplopend pad in... Wellicht is het goed om een gekleurd paaltje o.i.d. te plaatsen bij de juiste afslag want pas op de terug weg zagen we het eerste hek op de grond liggen...

Ronald Van Twiller
april 2022

Mooie nette hut op mooie locatie. Naast de hut ligt ook een grasveld en zie soms ander volk langskomen. Neem volle accu's mee en een extra jasje want het is geen ***** hut met stroom en verwarming.

Zwier
maart 2022

Het was koud in de hut, doordat er openingen in zaten en de wind z’n gang kon gaan. Jammer dat er geen ontspiegeld glas inzat en dat de hut te laag is, zodat je steeds je hoofd stoot! Veel vogels kunnen spotten echter alleen in de ochtend. In de middag veel koolmezen en pimpelmezen.

BosvogelHuijs Garderen

Garderen, Gelderland, Nederland

Datum:

Totaalprijs:

6 reviews

Reserveren duurt slechts 2 minuten.