BosvogelHuijs Garderen

3-persoons vogelhut in omgeving Garderen

Garderen, Gelderland, Nederland

  • 3 personen

Omschrijving

Het BosvogelHuijs is een ruime driepersoons hut in de omgeving van Garderen, op de Veluwe. De hut ligt in een omgeving met afwisselende biotopen, waardoor er een divers aanbod van vogels is. Maar ook zoogdieren als eekhoorn, edelhert, ree, zwijn, das en vos leven hier en kunnen voor de hut verschijnen.

Op dit moment (18/10/22) zijn de volgende soorten voor de hut gezien: koolmees, pimpelmees, zwarte mees, kuifmees, glanskop, matkop, (witkop)staartmees, kruisbek, vink, keep, goudvink, appelvink, sijs, kleine barmsijs, boomklever, boomkruiper, heggenmus, gaai, grote bonte specht, middelste bonte specht, kleine bonte specht, zwarte specht, bonte vliegenvanger, grauwe vliegenvanger, boompieper, graspieper, winterkoning, goudhaan, geelgors, putter, groenling, roodborst, zwartkop, merel, koperwiek, zanglijster, grote lijster, spreeuw, tjiftjaf, fitis, fluiter, tuinfluiter, bosrietzanger, houtduif, tortel, grote gele kwikstaart, witte kwikstaart, ijsvogel, blauwe reiger, kraai, raaf, buizerd, sperwer, havik, wespendief, eekhoorn, haas, das, boommarter en ree.

De kosten voor het huren van de hut zijn:

o 01/11 - 28/02:: € 45,- per dag

o 01/03 - 31/03: € 60,- per dag

o 01/04 - 30/09: € 70,- per dag

o 01/10 - 31/10: € 60,- per dag

• De hut is geschikt voor drie personen. Er staan drie comfortabele (tuin)stoelen.

• U fotografeert vanaf een vensterbank, door camouflagedoek onder een strook spiegelglas.

• Lenzen met een bereik van 300-400 mm zijn goed bruikbaar bij deze hut.

• In de hut zijn drie grondstatieven (MDJ Fotografie) en een rijstzak (Stealth-gear Extreme Flat Bean Bag Forest Green) aanwezig.

• Er is geen elektriciteit en verwarming in de hut aanwezig.

• We maken géén gebruik van prooidieren.

• Vogelvoer is aanwezig (vet en zaad). Meelwormen mag u eventueel zelf meenemen, zeker levende meelwormen worden door de vogels gewaardeerd!

• Er mag gefotografeerd worden vanaf zonsopgang tot uiterlijk 18.00 uur ’s avonds.

• De loopafstand van de auto tot aan de hut is circa 150 meter.

Beschikbaarheid wordt geladen
- persoon personen
totaal

Beoordelingen

Gasten zeggen het volgende:

Mark

januari 2023

Mooie fotohut op dichte afstand op de Veluwe In de winter geweest om te kijken of fotohutten wat voor mij zijn. Zeker potentie voor als lente en zomer wordt.

Ingrid Verhoeven

december 2022

Prima dag gehad in het BosvogelHuijs. Nette hut, mooi licht. De routebeschrijving is duidelijk.

John

december 2022

17-12-22 Het was erg koud deze dag er waren wel wat vogeltjes in de weer . Jammer dat de bak vol met ijs stond. Maar het is een mooie locatie en vogelhuis. We gaan in het voorjaar weer terug .

Ronald

december 2022

Hi Vogelhuijs, ondanks de kou hebben we een prima dag gehad ik jullie hut. Een goed eerste kennismaking, we komen zeker terug. Eerste plus is dat het binnen een uur rijden is van Amsterdam, er zijn niet veel Hutten op die afstand. Pluspunten: - goede bereikbaarheid, auto kan dichtbij geparkeerd staan. - hut is erg netjes, fijne stoelen en voldoende ruimte om te bewegen. - heel fijn dat er grondstatiefen en rijstzakken aanwezig zijn. - de achtergrond rechts van de hut is erg mooi omdat deze ver weg is en geen storende elementen bevat. - zicht op het open stuk zodat je evt roofvogels aan kunt zien komen Verbeterpunten - iets meer mogelijkheden om de setting aan te kunnen passen, plekken voor verschillende takken. Ik heb nu veel dezelfde tak in mijn foto’s - de setting kan iets ‘spannender’, door bv. de kantlijn van het water ergen in te laten springen, een aanta grotere stenen te plaatsen of een eilandje te creeren. Zo heb je iets meer mogelijkheden voor een compositie. - iets meer verschillende begroeing in de achtergrond maar wellicht ook rondom de bak, zodat je ook wat vogels op takjes in de boom kan fotograferen. Maar overall een fijne hut, we komen zeker terug!

Carla Groenenboom

december 2022

een goede hut, wel wat moeite met de luiken vastmaken. Ik ben niet groot en kan er dus amper bij. Bij donker weer een goed uitzicht op een veldje wat een rustige achtergrond creëert. Voldoende voer en vet aanwezig en plaatsen om de vogels te voeren. Veel bladeren in de waterbak, er zou een schepnetje zijn maar niet gevonden. Stoelen zitten goed en in hoogte verstelbaar. Nu vond ik de waterbak niet goed onderhouden maar daar waren de vogels nu ook niet. Door in de dode boom vet te smeren was de aktiviteit daar heen verlegd. Als het waterpeil te laag is kun je dit bijvullen. Maar ik vraag mij af of ik dat wel kan tillen. Zeker als je alleen in de hut ben. Maar dat was nu niet aan de orde. Maar misschien een aandachtspuntje. Ik kom graag nog eens terug. Een heerlijk dagje even op uit staan.

Hetty Schouten

november 2022

Super plek en alles is goed geregeld

Claudia

november 2022

Ik was voor het eerst in een vogelhut samen met 2 anderen die al vaker vogelhutten hadden bezocht. Voor mij was het dus sowieso al een feestje om de meesjes, boomklever, grote bonte specht, vlaamse gaai etc zo dichtbij te zien. We misten alleen een 3e rijstzak / statiefkop. We hadden wel eigen statief mee maat door de vensterbank konden we deze niet goed opstellen. Ook werd er af en toe wat verstoord door fietsers/ tractor, dat was een beetje jammer ook omdat de buizerd wel in de buurt was. Verder een fijne dag in de hut gehad.

Gerrit Goede

november 2022

Mooie hut en setting in een mooie omgeving

peter gort

november 2022

Mooie hut, wel wat laag maar als je zit heb je nergens last van. Hele dag was het druk, mooi licht. We waren wat laat in het jaar, november maar was nog erg mooi. Komen zeker nog een keer terug.

Monique Kunst

november 2022

Super hut hele mooie setting

Steef de Wijk

oktober 2022

Prima en comfortabele hut, goede bioscoop vanuit de hut en veel soorten gezien. Kortom: topdag gehad!

Gert Reijnierse

oktober 2022

Een hele fijne hut, goed de ruimte om je spullen weg te zetten, stoelen zijn redelij goed. De waterbak staat er heel mooi bij qua lichtval, mooie mos randen waar twee bakjes voor voer in stonden (een paar meer was ons inziens niet verkeert geweest). 15 soorten gespot en meer gehoord. Hele fijne dag gehad.

Dianta

oktober 2022

Ik heb 10-10-2022 een leuke dag in vogelhuijs gehad. Leuke soorten kunnen fotograferen.

Jos van Beers

oktober 2022

Mooie locatie met veel levendigheid van de diverse vogelsoorten. Ik had pech dat er buiten de gangbare vogels als bonte specht-pimpelmees etc. zich geen wat meer bijzondere soorten zich aanboden (bijv. zwarte specht). Maar dat kan zich bij elke andere vogelhut ook voordoen. Goede foto-omstandigheden zeker bij mooi weer. Fijn dat er grondplaten en rijstzakken zijn, is goede service "Rapportcijfer" : 7,5-8 een hele dikke ruime voldoende dus.

Ab

september 2022

Genoten van 8 tot 18 uur.. jammer dat er geen roofvogels kwamen op dagen, je kunt ook niet altijd geluk hebben. Vind het wel jammer dat je niet rechtop kunt staan in de hut. Maar zeker voor herhaling vatbaar.

Dick Vogel

september 2022

Mooie rustige locatie aan bosrand. Veel vogels ondanks het regenachtige weer. Door de weersomstandigheden helaas beperkt aantal soorten. De middelste bonte specht bracht meerdere keren een bezoek. Opvallend aantal grote bonte spechten, zowel juveniel als adult.

Cor van den Berg Soemosentono

september 2022

Mooie setting, helaas zat het weer wat tegen zodat de vogels wegbleven. Graag zou ik nog een keer terug gaan met beter weer.

Ruby

september 2022

Fijne en rustige lokatie, ruime en comfortable hut, prachtig aangeklede uitzichtsplek, en heel mooi licht voor fotografie. Ik ga hier zeker vaker naartoe, echt een aanrader!

Klaas

september 2022

Het was een hut op een hele mooie locatie. Ook goed bereikbaar. Je kon zelf de voerbak verwijderen voor meer natuurlijker foto's. En natuurlijk ben je afhankelijk van de natuur wat je voor de lens krijgt. De variatie was minimaal zal ik maar zeggen, maar lezend het logboek lag dat aan de dag, niet aan de hut.

Anoniem

september 2022

Prima locatie netjes verzorgd.

Louis

augustus 2022

Prima hut. Je kunt niet rechtop staan maar dat is te overzien. Goed uitzicht op de waterbak. Tuinstoelen voldoen prima maar een kussen is wel lekker dus even meenemen. Voldoende takken en boomstammen geplaatst om vogels in natuurlijke omgeving te kunnen fotograferen. Helaas maar 9 vogelsoorten mogen zien. De plek, half bos en half open (graan)veld, is ideaal. Goede hut die ik zeker wil aanbevelen.

Ellen Borger

augustus 2022

Toplocatie, goed verzorgd en netjes. Ondanks het wat sombere weer veel soorten gezien. Ik komgraag nog eens!

Adri Ekker

augustus 2022

Wat een mooie plek en een zeer goed verzorgde hut. Fijne stoelen! Kortom: top! Kom zeker terug! Dank.

Huub Wessels

augustus 2022

Mooie comfortabele hut. Grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Mooie setting die mooie foto's oplevert. Redelijk goede lichtomstandigheden voor fotografie.

Peter Sneijders

augustus 2022

Mooie hut schoon en netjes. Ook rondom de hut netjes. Zie dat wel eens anders.

Jan de Bokx

augustus 2022

Mooie hut, goed verscholen. Diversiteit was bij mijn bezoek niet groot. Veel koolmezen, paar pimpelmezen, grote bonte specht in verschillende stadia Voor mij onbekende boompieper volgens obsmap. Wel vrij laag, bij naar buiten gaan flink mijn hoofd gestoten. Wellicht wat bescherming aan de bovenkant van de deurpost? Doordat de luiken bij deze naar buiten draaien geen zicht naar omhoog. Een paar keer kwam een roofvogel voorbij, maar die kan je dan niet zien.

Klazina van den Herik

augustus 2022

Mooie hut, prachtige setting! De buurman boer was zijn land aan het besproeien. Het geluid van de aggregaat schrok de vogels niet af maar Cees gaf ons toch een cadeautje ter compensatie: een bezoek aan de Weidevogelhut, dat was echt super!

Gea Veldhuizen

augustus 2022

Deze hut is mooi ruim en schoon. Het licht rond de waterbak is prachtig en het is de hele dag druk met vogeltjes. Meestal we de " gewone" soorten, maar vooral in een droge periode ook best veel kans op bijv een sperwer.

Bianca Commissaris

augustus 2022

Mooie comfortabele hut op prachtige afgelegen locatie. Goed verzorgde setting. Met leuke soorten en kans op de Boommarter! Dat geluk had ik, echt de moeite waard.

Ruud Bakker

juli 2022

Hut is zeer de moeite waard. Er is geen peil op te trekken wat er voor de hut komt. Dat maakt het iedere keer weer spannend. Wellicht toch eens prooidieren overwegen omdat de kans op roofvogels dan toch wat groter wordt. De kijkgaten zijn net iets te laag voor mensen van 2 meter. Het is een hut waarbij je vaak je iso moet aanpassen, is ook afhankelijk van de plek waar je je stoel zet, maar dat zorgt juist voor uitdaging. . Ik ben er nu 5x geweest en het is één van mijn favoriete hutten met de hele dag door vogels.

Marjan van Aken

juli 2022

Mooie hut, goede beschrijving en altijd weer leuk om naartoe te gaan.

Dirk Verweij

juli 2022

Leuke nette hut op een mooie plaats ..door de regen wat weinig soorten voor de lens gehad veel jonge mezen en pimpelmezen. Kom zeker nog een keer terug om andere soorten vast te leggen

Lene de Graaf

juli 2022

We hebben genoten in het vogelhuijs .Alles is aanwezig en netjes onderhouden. Voor ons was het de eerste keer, maar zeker voor herhaling vatbaar.Rust en stilte en genieten van de vele soorten die voorbij komen.

Peter

juli 2022

Hele mooie, ruime hut, je kunt met 3 personen prima zitten. Fraaie plek, mooi ingericht. Wij zagen vooral de algemeen voorkomende bosvogeltjes op de vijverrand, maar ook de middelste bonte specht in een boom achter de aangelegde vijver. In de vijver zijn geen visjes uitgezet, dus verwacht geen ijsvogel. Ook zijn prooidieren niet toegestaan, dus de buizerd o.i.d. zie je niet of op ruime afstand bij open plek naast de vogelkijkhut. Dat is overigens geen kritiek, staat duidelijk in de beschrijving, maar wel goed om te beseffen als je de hut boekt. Wij gaan zeker nog een keer naar de Alblasserwaard hut!

Edwin jongeleen

juni 2022

Een zeer mooie hut. De setting is super. Waar wij last van hadden ( we zijn lang 190 cm en 200cm) is dat de hut laag is. De luiken nemen een behoorlijk stuk zicht weg. Voor de rest een super hut waar we zeker nog een keer heen willen.

Gisela

juni 2022

top hut, nette setting, veel activiteit, veel soorten, nette hut

Wout

juni 2022

Mooie goed onderhouden hut. De hele dag vlogen de bosvogels af en aan, waaronder veel jonge vogels. Hut is mooi gesitueerd. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Arjan

juni 2022

10 Juni 2022 voor het eerst in de boshut van Vogelhuijs geweest. De hut ziet er goed verzorgd uit, maar de binnen hoogte is voor mij met m'n 1.98 wel erg laag. De setting is prima, alleen het weer was wisselvallig, maar daar hebben we gelukkig geen zeggenschap over. We kwamen rond een uur of 9 aan bij het hutje en toen we eenmaal gesetteld waren ging het al gelijk los met bezoekende vogels. De Appelvinken, Koolmezen, Merels en de Grote Bonte Specht leken zich niet van ons aan te trekken. Na verloop van tijd lieten ook de Groenlingen en Boomklevers zich zien. De Winterkoning, Roodborst en de Zanglijster ( ik dacht eerst dat het de Grote lijster was) brachten ook nog een bliksem bezoek. In de loop van de dag bracht een (Vlaamse) Gaai ook nog een bezoek. De hele dag door was er een behoorlijke bedrijvigheid van de ouder vogels die hun kroost moesten voeren. Al met al een leuke locatie om de "gewone" bosvogels goed te zien en vast te leggen.

Bob

juni 2022

Fraaie hut, leuke dag gehad. Bijzonder met een vijver op hoogte. Beste lichtcondities in de ochtend. Tip voor routebeschrijving: vergeet het hek en schrijf: bij de eerste kruizing in het bos linksaf......

Ella van Belzen

mei 2022

Fantastische vogelhut, alles goed verzorgd. Jammer dat er geen kachel is in de winter, anders zou ik dan ook boeken.

Winanda V Zwamen

mei 2022

Prima hut, fijne ruimte, jammer dat er geen schommel koppen zijn. En de luiken zouden iets hoger moeten zitten zodat je de boom in de gaten kan houden.

Ronald Gout

mei 2022

Heel goed, wellicht naast de bezem een stoffer en blik om de vloer beter van ingelopen vuil te kunnen ontdoen

Rob Bakker

mei 2022

In de hut en er buiten alles prima, alleen jammer dat aan de linker kant het mos gedeeltelijk weg is en men de folie ziet en er weinig water in de bak zit. Ik heb er zelf een jerrycan water in gedaan.

Bert den Uijl

mei 2022

Een heerlijke dag in het vogelhuijs gehad. De hele tijd alleen vogelgeluiden en een mooie variatie te fotograferen vogels

Marcel de Bruin

mei 2022

Fraaie hut ! Aanvankelijk was het even zoeken naar de hut want het hek zoals in de omschrijving valt niet erg op. Als je doorloopt (wat we dus deden) ligt er nog zo'n hek en daar kun je dus ook linksaf een oplopend pad in... Wellicht is het goed om een gekleurd paaltje o.i.d. te plaatsen bij de juiste afslag want pas op de terug weg zagen we het eerste hek op de grond liggen...

Ronald Van Twiller

april 2022

Mooie nette hut op mooie locatie. Naast de hut ligt ook een grasveld en zie soms ander volk langskomen. Neem volle accu's mee en een extra jasje want het is geen ***** hut met stroom en verwarming.

Zwier

maart 2022

Het was koud in de hut, doordat er openingen in zaten en de wind z’n gang kon gaan. Jammer dat er geen ontspiegeld glas inzat en dat de hut te laag is, zodat je steeds je hoofd stoot! Veel vogels kunnen spotten echter alleen in de ochtend. In de middag veel koolmezen en pimpelmezen.

3-persoons vogelhut in omgeving Garderen

BosvogelHuijs Garderen

Garderen, Gelderland, Nederland

Datum:

Totaalprijs:

47 beoordelingen

Reserveren duurt slechts 2 minuten.